VETERINARSKA MOTOKONJENICA – 2014

Veterinarji-motoristi držimo besedo in speljali smo to, za kar smo se lani, ob deseti obletnici moto konjenice na Hodošu v Prekmurju dogovorili. Speljali smo 11. druženje  veterinarjev-motoristov, tokrat je bil glavni organizator srečanja kolega Dr. Primož Florjanc, ki nas je v svojem prvem pravem slovenskem moto-kampu » MOTOLUX« v Braslovčah prijazno sprejel že v petek, 16. maja. Člani ožjega organizacijskega odbora smo z vrhunskimi gostitelji, Primožem, Katjo in Žigom dolgo v noč klepetali in »pilili« zadnje načrte za vožnjo, ki nas je čakala v soboto, 17. maja.

Moto našega združenja je : »VREME BO !« in tudi tokrat je bilo. Deževno, vetrovno, pa suho in malenkost sončno, hladno in malenkost toplo, takšno, kot je vreme že tradicionalno ob naših srečanjih in to nas prav nič ne moti, nam je zmeraj toplo, ko se družimo. Tokrat nas je na pot krenilo štiriindvajset in triindvajset se nas je proti večeru tudi vrnilo v kamp, pa ne zato, ker bi koga med potjo izgubili, eden motorist nas je  tik pred vrnitvijo zapustil zaradi družinskih obveznosti. Sicer pa se je letošnje vožnje udeležilo 20 veterinarjev na motorjih, nekateri s spremljevalkami, prvič so se nam pridružili štirje novi kolegi veterinarji-motoristi.

Čudovita motoristična pot nas je vodila preko Polzele in Marija reke do Trbovelj in dalje proti Litiji, ustavili smo se na gradu Bogenšperk, na poti do prve malice smo se v Šentrupertu ustavili še v deželi kozolcev, v Mokronogu pa je bil prvi resnejši postanek vVeterinarski ambulanti Rep. Pripravili so nam odličen izbor suhomesnih in sirarskih izdelkov, pa pijače tudi ni manjkalo in seveda kavica. Hvala Iztoku in njegovi ekipi !


 

 Pot smo nadaljevali v smeri Sevnice, Brestanice in Podsrede, zapeljali smo se čez mejni prehod v Bistrici ob Sotli in si na hitro ogledali Kumrovec.Priznati moram, da smo bili prijetno presenečeni nad urejenostjo okolice rojstne hiše pokojnega maršala, sledilo je skupinsko fotografiranje pred spomenikom, nismo sicer prepevali kake v stilu »Druže Tito, mi ti se kunemo…«, iz smeri spomenika pa sem vseeno slišal tiho mrmranje: Dragi moji pioniri i omladinci, samo vi nastavite tako sa vašim druženjem, čuvajte i sačuvajte barem bratstvo i jedinstvo među veterinarima i ne dajte, da kapitalistički i biroktratski neprijatelji veterinarske radničke klase sruše vašu motorističku zajednicu …

 

Ne vem, ali so te besede slišali vsi prisotni, jaz sem jih in spremljale so me med čudovito vožnjo v samo središče Krajinskega parka Kozjansko. Ta del vožnje je vodil našo kolono kolega Klavdij Kasemburgeriz veterinarske postaje Šentjur in moram mu čestitati za izbor nadvse zanimive trase, ki jo je velika večina prisotnih prevozila prvič, in upam, da ne zadnjič v življenju  Na visokem kozjanskem griču, v naselju Ravno ( Dobje pri Planini ) nas je v izjemno lepo urejeni kozjanski hiši čakala ta prava svinjska obara, pardječi in beu, pa jabučnk in domači sokovi, skratka, pravi kulinarični užitek. Dan se je že krepko prevesil v večer, ko smo se preko Šentjurja, in Vojnika zadovoljni in polni vtisov vrnili v Braslovče. Tukaj pa, ah, kaj bi pravil. Škoda, da ni bilo z nami Iztoka Mlakarja, da bi napisal kako pesem o tem, kako znajo v Motoluxu pripraviti postrv, pa krompir, kuhan v belem vinu, vam povem, kulinarična poezija! Po večerji smo imeli pripravljen še čisto pravi taborni ogenj, prišel je še muzikant, posodil nam je še kak inštrument in ob ognju smo posedali in prepevali še krepko v noč. Seveda smo delali načrt za našo naslednjo skupinsko vožnjo v letu 2015 in glej ga zlomka, rešili smo tudi že vprašanje za leto 2016. Prihodnje leto se torej najdemo na Primorskem, kjer se bomo vozili po poteh istrskih tartufov ( vodi Blaž Zidarič ), za leto 2016 pa je kolega Aleš Brecelj prevzel vodenje po Reziji.

Veterinarska moto konjenica je torej še naprej ena od najmočnejših in najbolj aktivnih »sekcij«, načrtov in to uresničljivih, za prihodnost nam ne manjka, volje in želje pa prav tako ne. Torej, kdor se letos ni uspel priključiti, naj ne zamudi priložnosti za enkratno in nepozabno druženje v prihodnjih letih.

Še enkrat zahvala našim sponzorjem, ki letos bili: KRKA D.D., VETCONSULT, MM SURGICAL in seveda Primožu Florjancu ter njegovi družini za nepozabno bivanje v čudovitem kampu MOTOLUX, ki ga z velikim veseljem priporočam vsem slovenskim motoristom. En lep motoristični pozdrav vsem skupaj: » Veliko lepih in varnih kilometrov vam želim !«

Zapisal: Marjan Ivan KERČMAR

Murska Sobota, 20.5.2014Ostale prispele slike...